karoiver -
Hjem Add Om meg Kontakt

8

Omg, jeg holdte på å bli hysterisk! En fetter av typen lånte pc-en min, og plutselig var alt jeg hadde skrevet borte. Men jeg klarte heldigvis å finne alle svarene igjen, takk gud, om ikke hadde jeg blitt sittende hele natten. Men her er i alle fall resten av svarene: 

Hva er det beste med å bo i Spania, det du elsker aller mest med å bo der? 

Det jeg liker aller best er vell at det er et annet land enn Norge, med spansk kultur og at jeg spansk er språket jeg bruker mest her. Selvfølgelig er solen også veldig herlig! 

Hvordan er maten i Spania? 

Maten er grei den, jeg får jo smake på mye rart når jeg er i familieselskaper med familien til typen, men jeg foretrekker norsk mat, så aboslutt. 

Hva liker du best å drikke når du er på fest? Er du glad i å danse? Danser du mye når du er på fest? 

Jeg liker best øl jeg, så starter gjerne med det og senere på kvelden drikker jeg kanskje litt malibu-cola eller vodka. Jeg elsker å danse, det var jo derfor jeg startet å gå ut fordi jeg ville se på livet og danse hele natta, hehe. Så ja jeg danser masse når jeg er på fest, står nesten ikke i ro ett sekund og er helt ødelagt i føttene når jeg kommer hjem! 

Lurer på hvorfor du ikke liker unger, er det noen spesiell grunn? Tror du selv at du får barn noen gang? 

Hehe, ja jeg har jo nevnt det et par ganger på bloggen. Det er vell ikke noe spesiell grunn jeg bare liker de ikke, i mine øyne er de små djevler som gråter for alt, er frekke og ekle. Det høres grusomt ut, jeg vet det, men det er bare sånn jeg er. Men jeg kan innrømme at jeg har kommet meg litt da, jeg misliker ikke unger like sterkt nå som før, kanskje det er fordi brødrene mine har barn og jeg har måtte vært med dem og dermed har lært meg å like barn. Jeg kommer nok til å få barn en gang, men det blir nok veeeldig lenge til, jeg vil leve ut drømmene mine først før jeg får på meg det ansvaret et barn krever. 

Skal du kjøre opp til lappen når du kommer til Norge? Har du tatt teorien eller må du ta den også? Har du bil som står å venter på deg når du kommer hjem? 

Hell yeah! Det er noe av det første jeg skal gjøre når jeg kommer til Norge, det bare klør i fingrene etter å ha lappen å kunne kjøre rundt. Jeg har ikke tatt teorien enda nei, jeg tenkte å ta den når jeg var i Norge i vinterferien, men så fant jeg ut at det bare var så så mange måneder det kunne gå mellom teorien og oppkjøringen, så da kunne jeg ikke siden jeg ikke skal hjem før til sommeren. Jeg har ikke noen bil som står og venter på meg nei, desverre! 

Hvorfor skal du på sesjon egentlig? Er det for å treffe kjekke gutter, eller har du virkelig lyst å dra i militæret? 

Haha, jeg må le litt til spørsmålet ditt! Jeg dro på sesjon fordi det var obligatorisk, alle som blir innkalt må dra på sesjon. Så det var ikke for å treffe kjekke gutter nei, det var for at forsvaret skulle sjekke om jeg er tjenestedyktig eller ikke. Jeg har litt lyst å dra i militæret, men er veldig usikker så får se hva jeg ender opp med å gjøre, og om jeg drar i militæret er det ikke for å se på kjekke gutter om du skulle lure ;) 

Lurer på om dere skal være rødruss? Bruker det å være det på skolen der du går? I så fall skal dere ha russebil, russerevy, russeavis eller lignende? Er det ikke kjedelig når det bare er dere liksom? 

Ja vi skal være rødruss, klarer nesten ikke vente, gleder meg sykt til russetida! Man er alltid russ her på skolen også, selv om vi er på Gran Canaria. Vi skulle ha russerevy, men tror det blir dårlig med det ettersom ingen gidder å gjøre noe for å lage det. Alle ser på det som en jobb i steden for noe morsomt som gjør at klassen blir mer samlet, noe jeg synes er veldig synd! Men russetiden skal nok bli bra selv om det bare er oss, vi får det jo ikke mer gøy enn vi lager selv og vi har planer om en syyyyk russetid! 

Hvilke ting bare MÅ du ha i vesken din? 

Mobil, husnøkler, øretelefoner, penger og tyggis. Har jeg det så er jeg klar for det meste! 

Er det noe du ikke klarer deg uten, for en dag? 

MUSIKK, klarer meg ikke uten! 

Hvilket fag liker du best på skolen om du skulle velge bare ett fag? 

Da sier jeg faktisk historie, i det siste har jeg blitt veldig interesert i historie, utrolig nok! 

Blir du å ta mer utdannelse i utlandet? 

Ikke til høsten hvertfall, men fullt mulig jeg kommer til å ta noe utdanning i utlandet senere. Det har vært en plan hele tiden og ta en del av utdannelsen i utlandet, så det gleder jeg meg til, uansett hva det blir til. Men først vil jeg være litt i Norge. 

Hva savner du mest med Norge, om du skulle si en ting? 

Jeg savner jo familien min sykt, men det er sikkert ikke det du tenker på. Men det jeg savner med selve Norge er maten, kommer sikkert ikke til å gjøre annet i sommer enn å spise, hehe. 

Hvor kjøpte du den orange/rosa vesken? 

Den kjøpte jeg på Primark

Noen plasser å shoppe på Gran Canaria? 

Oh yes! Uendelig mange plasser, masse kjøpesenter og masse herlige butikker ♥ blant annet sentrene, el mirador, las arenas, atlantico etc. 

Hvor kan man finne en skikkelig sportsbutikk? 

De har jo sportsbutikker på alle senter, og de fleste er egentlig ganske greie. Vet ikke en som stikker seg veldig ut liksom. 

JHar de outlet noen steder?

Ja de har outlet på et senter som heter las terrazas. 

Hvorfor legger du ikke ut bilder på instagram oftere? 

Jeg vet ikke, jeg tar jo masse bilder, men kommer meg liksom aldri så langt at jeg legger de ut på instagram. Men prøver å bli flinkere :) 

Hvordan er forholdet mellom deg og Muriel nå?

Vi er som søstre og forholdet vårt er kjempe bra. Jeg savner henne utrolig masse, gran canaria er ikke det samme uten henne! Vi prater ikke så ofte, men forholdet vårt er helt fantastisk. Hun er lillesnuppa mi og jeg er daddaen hennes, slik vil det alltid være, hun har en egen plass i hjertet mitt  ♥

Hva gjør du når du skal skeie ut? 

Vet ikke helt i hvilken sammenheng du mener "skeie" ut, men om du tenker på mat, så tar jeg helt av med en saftig baguett, så noe mer middagaktig,  crepes med nutella og krem til dessert og avslutter med en stor pakke potetgull! Nam naaam sier jeg bare! 

Har du noen gang overspist? I så fall hvor store mengder var det? Hva er det meste du har spist på en dag? 

Hmm, jeg vet ikke om jeg har overspist før egentlig, hvor mye må man spise for at det er overspising? Jeg vet ikke jeg, er jeg kjempe sulten en dag så går jeg å spiser hele dagen, brødskiver, nudler, middag, mer brødskiver, frukt, potetgull, pizza, you name it! Noen dager har jeg bare lyst på alt mulig, og om jeg er sulten så spiser jeg virkelig alt mulig, hehe! 

Legger ved et bilde av en alt for overtrøtt Karoline! Nå skal jeg krype under dyna og drømme meg langt vekk, god natt! 

- Karoline i  

 • 7

  Hola! Beklager at ikke siste del av svarene kom på søndag som jeg lovet dere, men det skjedde så utrolig mange ting og så mye drama at man sikkert kunne skrevet en bestselger av det. Uansett, jeg og ina dro på shopping i går, for hva er vell en bedre trøst enn det når man er lei seg og deppa? Vi fikk med oss noen godbiter og pengeboka lever enda (takk og pris)! Og btw så hater jeg buss, en time hver vei når man egentlig kunne brukt 20 min hver vei om man hadde hatt bil. Jeg har blitt veldig bil/bussyk etter jeg flytta hit og det var uendelig med svinger på veien i går, noe som resulterte i at godeste karoline satt med hodet trykket ned i en pose og var helt bleik, fysh farsken! Nå sitter vi på en kafe og er skrubbsulten som alltid. I kveld kommer resten av svarene, og denne gangen merr jeg det! Ha en fin dag videre alle sammen :)

  - Karoline i

 • 11

  Lurer på hvorfor du har gått to år på skole i Spania? Er det for å lære språk eller er du bare eventyrlysten? 

  Første året dro jeg hit fordi jeg var så møkk lei den lille plassen jeg kommer fra, jeg hadde det ikke bra der og trengte å komme meg vekk. Så jeg var sulten på verden og ønsket å oppleve nye ting, så det var vel først og fremst fordi jeg var eventyrlysten. Men når jeg fikk muligheten til å lære meg spansk var jo det helt fantastisk. Jeg valgte å gå her i år også ettersom jeg ikke klarte å si nei til muligheten å få bo enda et år på denne herlige øya. Nå har jeg lært meg flytende spansk og fått masse opplevelser for livet! 

  Hva fikk foreldrene dine til å gå med på at du flyttet dit? 

  Første året bodde jeg jo med tanten, onkelen og kusinen min, så hadde det ikke vært for at dem skulle bo her hadde nok aldri jeg fått lov heller. Andre året var de mer skeptisk i og med at jeg måtte bo alene, men de kunne jo ikke stoppe meg fra å leve livet og bo der jeg ville, så med tungt hjerte lot de meg få lov å gå her enda et år. 

  Om jeg skulle gå et år på skole der, hvordan går jeg frem? Når er søknadsfristen? Koster det mye i skolepenger? Hvordan finner jeg en plass og bo? Er det dyrt å leie leilighet? 

  Ønsker du å gå et år på skole må du først å fremst få inn en søknad, søknadsfristen er vel 1. mars. Men det er ingen problem og søke etter fristen for det er alltid mange som søker, men veldig få som takker ja til plassen og faktisk dukker opp. Søknadsskjema og informasjon finner du på skolens hjemmeside HER. Det koster 10 000 kr for hvert semester, altså 20 000 for et år. Når det gjelder leiligheter er det diverse nettsider man kan gå inn på som f.eks. DENNE. Prisene varierer veldig utfra beligenhet og hvor stor den er. Du kan få leiligheter fra 300 og oppover. Skal du bare ha ett soverom er det selvfølgelig mye billigere enn om du skal ha to. Det er også mulighet for å bo hos vertsfamilie. 

  Hvordan skal du og typen gjøre det når du drar til Norge? Skal dere ha avstandsforhold? Eller skal han bli med deg til Norge? Hvordan blir det for han å være i Norge tror du? Blir det ikke vanskelig for han som er spansk? Skal han gå videre på skole/jobbe videre? 

  Jeg vet ikke helt enda, men han blir mest sannsynlig med meg til Norge. Jeg tror han kommer til å klare seg godt i Norge, han liker Norge og kulden og han snakker jo en god del norsk. Han prater veldig godt og skriver ganske så bra, så med litt norskkurs blir det kjempe bra. Han kommer til å jobbe i Norge ja. 

  Hva sier familien din til at du har spansk kjærest? Godtar de det eller er de helt imot det? 

  Det virker som at de synes det er helt greit at jeg har en spansk kjærest. Det var nok litt skremmende i starten, men etterhvert ble det nok lettere å godta. Det er jo flere i familien min som har vært her på ferie og møtt han og de liker han kjempe godt, og de i Norge venter på at jeg skal ta han med meg så de får hilse på han. Så jeg er heldig som har en familie som godtar det, jeg hadde nok vært med han uansett hva de mente, men det er mye enklere når familien min godtar det og kommer godt overens med han. Broren min likte han til og med også, noe jeg aldri hadde trodd ettersom han virket veldig fordomsfull når jeg pratet med han før han kom hit,  men når han kom ble de jo kjempe kompiser og snakket om båter og biler og typiske gutteting. 

  Skal du på sesjon? Hvor skal du på sesjon, når skal du møte? 

  Jeg var på sesjon i vinterferien i Harstad. Utrolig spennende dag! 

  Kunne du tenke deg en karriere i militæret? Om du skal det er det hæren, luftforsvaret eller sjøforsvaret? 

  Jeg synes absolutt forsvaret er spennende og kunne kanskje tenkt meg en karriere innenfor militæret. Jeg fikk jo et veldig godt innblikk i hva jeg kunne vente meg når jeg var på sesjon og det var bare positive inntrykk jeg fikk. Men ettersom jeg var usikker og ikke hundre prosent til å bli med i militæret der og da ble vi enige om at jeg ikke skulle melde meg inn enda i alle fall. Men jeg har muligheten til å sende en søknad nå i ettertid om jeg virkelig ønsker å gå inn i militæret. Om jeg skulle i militæret ville jeg nok vært i sjøforsvaret. 

  Hvor er det du bor nå, eller hvem bor du sammen med nå? Med tanke på at tanten din og dem ikker der mer... 

  Nå bor jeg alene i egen leilighet i Arguineguin og trives med det selv om jeg savner å bo med kusinen min og dem.

  Hvordan var barndommen din? Hvilke venner hadde du på barne/ungdomsskolen? 

  Faren min døde når jeg var tre, noe som helt klart preget barndommen min. Så jeg når jeg startet på skolen var jeg den jenta uten pappa og med en syk mor, noe som ikke var så kult.  Mamma var fantastisk med meg og jeg hadde jo en bra barndom, men det var likevel tungt. Barneskolen gikk greit, da hadde jeg masse venner og var ei skikkelig gladjente. Ungdomskolen derimot var litt verre, jeg datt mer og mer ut av fellesskapet og hadde ikke så fryktelig mange venner. Og det var rett og slett helt for jævlig, ungdomsskolen har virkelig preget meg og knuste alt jeg hadde av selvtilit,  jeg hadde uendelig mange tunge stunder. Men så flyttet jeg jo hit til Gran Canaria og "fant" meg selv igjen, jeg har fått selvtiliten min tilbake og har blitt den gladjenta jeg engang var som liten. Ingen skal noen gang få meg til å føle meg så jævlig igjen som enkelte klarte når jeg bodde hjemme i Norge. Så når jeg drar tilbake til Norge til høsten er det den nye, tøffe Karoline som drar tilbake. Den beskjedne/redd for å si noe Karoline blir igjen her og skal aldri mer tilbake! 

  Hadde du bra karakterer? 

  Til tross for at jeg hadde det helt for jævlig klarte jeg å konsentrere meg på skolen og hadde gode karakterer gjennom alle årene. Noe jeg er utrolig stolt over! 

  Hva er din favorittfarge? 

  Jeg elsker alle slags farger, så vanskelig å velge en, men det må vell bli rød da, liker også veldg godt sånn militærgrønn ;) 

  Hva er den beste spanske maten du har spist? 

  Hmm, jeg er egentlig ikke så fan av den spanske maten, men jeg liker veldig godt de kanariske potetene de har her, for de har en så god saus over seg.   Nå skal jeg og bestevenninen min ut en tur å se på livet, resten av svarene kommer i morgen! ;-) 

  - Karoline i 

 • 9

  Hva er sesjon? Er det noe militær greier? Må jenter også inn i militæret nå? 

  Det er noe man gjør i forbindelse med militæret ja. Alle er pliktig til å møte opp på sesjon, som da er en dag hvor du blir testet fysisk og psykisk slik at militæret kan finne ut om du er tjenestedyktig eller ikke. Jenter er pliktig til å møte på sesjon, men er ikke pliktig til verneplikt med mindre de ønsker det selv. 

  Hva skal du gjøre til høsten? Skal du jobbe eller gå på skole? Skal du studere, hva skal du studere da? 

  Jeg har søkt både på filmlinjer og andre linjer, som blant annet økonomi. Så får vi se hva det blir til. Jeg skal i alle fall til Norge å studere, men nøyaktig hva vet jeg ikke enda. Å gå rett i jobb er ikke et alternaltiv for meg, jeg ønsker å studere med en gang slik at jeg blir ferdig med det. Samtidig har jeg veldig lyst til å reise litt rundt i verden, men blir nok å gå et par år på skole først. 

  Hva skal du i vinterferien?

  Ettersom jeg er så treig å svare har jo vinterferien allerede vært. Men jeg dro altså til Norge i vinterferien for å dra på sesjon, og var med familien min, herlig! 

  Hva hadde du i baggen som ble stjålet på treningssenteret? Ble solbrillene dine stjålet? Hva skjedde siden den ble stjålet? 

  Jeg hadde bare litt penger, solbrillene mine og noe andre smågreier. Så det var jo ikke det verste og miste, solbrillene mine var jo litt dyre da så den var kjip, men det  kunne vært verre! Jeg hadde baggen i et skap uten lås ved siden av inngangen hvor det alltid er ansatte. Det har aldri vært noe problem tidligere, men denne gangen var det noen som fant ut at de ville ha baggen min, bitches! 

  Hva skjer med mobilen som ble stjålet? Politiet finner vel ikke den igjen? 

  Den er nok long gone så den ser jeg nok aldri igjen. Politiet har mulighet til å finne den om de bare vil, men de prioriterer ikke en mistet mobil framfor alt det andre de har å gjøre. 

  Har hørt det er umulig å få igjen penger på forsikringen når tlf er stjålet. Hvordan gikk det med deg? 

  Jeg fikk tilbake det beløpet det koster for en iphone 4S på Apple. Det var ingen problem å få pengene igjen, jeg bare ringte å fortalte situasjonen, mailet de anmeldelsen fra politiet og fakturaen på telefonen så var saken i boks! 

  Hvor lenge siden er det du var i Norge nå? Savner du ikke familien din? Savner du ikke sne og vinter, kjenne kulden i ansiktet? 

  Jeg dro til Norge i vinterferien, men før det hadde jeg ikke vært i Norge siden august. Jeg merket at jeg virkelig lengtet til Norge og familien min før jeg reiste dit. Det er lenge å være et halvt år uten familien, det er jo alltids tunge stunder her nede hvor jeg savner de ekstra mye så det var godt med en tur hjem. Jeg savner vinteren litt, det å kjenne kulden og stå på slalom og slike ting. Men når jeg flytter til Norge til høsten kommer jeg sikkert til å savne varmen her på gc. 

  Har du søkt på sommerjobb? Hva er drømme sommerjobben din? 

  Nei det har jeg ikke. Drømme sommerjobben måtte vel ha vært å få jobbe i en avis og trykke bilder og skrive artikler eller å være med et filmteam og hjelpe til med diverse. 

  Fikk du ha marsvinene i leiligheten din? 

  Nope 

  Hvorfor legger du ut så lite outfit bilder? 

  Fordi det er vanskelig å ta bilder av meg selv og jeg orker ikke styre så fryktelig. Men jeg prøver å få tatt noen bilder når jeg har besøk og de kan trykke bilder av meg, hehe. Men jeg skulle gjerne vært flinkere, det er jo alltid morsomt med outfit bilder!  


  Det kommer flere svar i kveld ;-) 

  - Karoline i 

 • 7

  Hei! Jeg er antageligvis like sjokkert som dere over at jeg blogger nå! Det er en stund siden sist nå ja, jeg har ofte tenkt ut blogginnlegg i hodet, men har bare ikke klart å sette meg ned å skrive det. Det har i alle fall skjedd utrolig masse på den tiden jeg ikke har blogget. Broren min har vært her med kjæresten, noe som var utrolig gøy. Dagen etter de dro kom bestevenninnen min og hun er her enda. I dag var siste skoledag og jeg er superduper mega klar for en uke med ferie! Når det gjelder svar på spørsmålsrunden blir det bare vanlig innlegg, ettersom flinke meg klarte å glemme ladderen til kameraet mitt i Norge. Jævlig kijpt!  Første del kommer i morgen! I dag har vi bare vært på stranden hele dagen og i kveld skal vi en liten tur ut, gleder meg!  Legger med noen bilder fra den siste tiden: 


  - Karoline i  • karoiver

  Karoline er mitt navn og jeg kommer fra en liten plass i finnmark. Jeg har levd livet på Gran Canaria i to år og nå er jeg klar for studentlivet i Tromsø. Jeg blogger om hverdagen min, som består av morsomme sprell, skole, fotografering, masse galskap og ellers det jeg har på hjertet. Enjoy! ;-)

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde